Home

Hotel*** Restaurant Brasserie Le Fournil heet u van harte welkom in Redu, het Boekendorp.

Kleine historiek van ons etablissement :

2011

In september, officiële erkenning van ons etablissement als hotel*** door het Commissariaat-Generaal voor Toerisme.
  In januari en tijdens de eerste drie maanden van het jaar, volledige renovatie van de 4 bestaande kamers en inrichting van 2 nieuwe kamers. Vervanging van het meubilair in de twee eetzalen, isolatiewerken en schilderwerken in het hele etablissement, enz..  al deze werken werden gerealiseerd om de officiële erkenning van hotel te verkrijgen en om het steeds aangroeiend klantenbestand beter van dienst te kunnen zijn.

2010

Plaatsing van nieuwe terrasverlichting en een geluidsinstallatie voor een aangename muzikale sfeer tijdens de zomeravonden.

2009

De realisatie van belangrijke werken in het hele gebouw in januari, ter gelegenheid van de viering van het 30-jarig bestaan van het Restaurant (1979-2009) en om het etablissement te laten voldoen aan alle geldende brandbeveiligingsvoorschriften. Tegelijkertijd, volledige renovatie van het « Brasserie » gedeelte met ondermeer: plaatsing van een nieuw plafond met structuur in massieve eik, plaatsing van een dubbelzijdige inbouwhaard, vervanging van het oude meubilair door zitbanken, tafels en comfortabele stoelen. Realisatie van twee uitstalkasten om de verschillende Orvalproducten tot hun recht te laten komen, vervanging van de oude verlichting door een economische LED-verlichting, vervanging van de oude parketvloer door een nieuwe in massieve eik, enz....

2007

Chantal LEGRAND overlijdt plots op 18 augustus en kan jammer genoeg niet meer genieten van een welverdiend « pensioen ». Link naar het aandenken.
  In juli, de eerste grote investeringen van de twee broers, die met het oog op verdere groei van hun onderneming, nieuw terrasmeubilair en nieuwe parasols aankopen en een zonnewering met gasverwarming en windschermen laten plaatsen.
  n juni, heropening van het etablissement door de twee zonen die in samenwerking de SPRL (BVBA) Le Fournil oprichten. Chantal, de moeder, kan eindelijk « wat gas terugnemen » na  bijna 30 jaar waarvan 20 als enige aan het hoofd van de inrichting.
  In januari, realisatie van belangrijke werken in de keuken en aankoop van nieuw materiaal om ze functioneler en efficiënter te maken.

2005

In april voegt de tweede zoon, Quentin, zich bij de ploeg.

2004

Le Fournil viert zijn 25 jaar bestaan.

2000

In september maakt Jonathan, de oudste zoon, ook deel uit van de familiezaak.

1987

Chantal en Frantz scheiden. Chantal koopt het gebouw zelf af en zal het in de volgende jaren  vernieuwen en moderniseren.

1984

In juli wordt REDU permanent Boekendorp, het eerste op het continent en het tweede ter wereld.
  In april jumelage REDU/HAY-ON-WYE, eerste boekendorp ter wereld, dat zich in Wales bevindt.

1979

In juli besluiten zij een restaurant te openen en noemen het „Le Fournil“, met verwijzing naar die oude plaats waar de broodoven zich bevindt en die nu één van de twee zalen van het restaurant is.

1976

In november kopen Chantal LEGRAND en haar echtgenoot Frantz BINSFELD een oude ruwbouw midden in het centrum van REDU. Deze oude boerderij, in het begin een postrelais, is gebouwd met zand- en kalkstenen. Het hoofdgebouw dateert van de 18de eeuw en de bijgebouwen (stallen, schuren, fournil) van 1861.
 

 

Cubilis Ratebox